Kuron Boyu
Kuron boyu uzatma : Dişin daha fazla beyaz kısmını ortaya çıkarmak için diş eti dokularının şekillendirilmesidir.
Kuron boyu uzatma, diş, diş eti hizasında kırılmışsa ya da içten bir çürüme ile dolgu düşüyorsa gereklidir. Bazı vakalarda kuron uzatma diş etinin büyük bir kısmının üst dişlerde göründüğü diş etli gülüşleri tedavi etmede kullanılır.
Gingivektomi : Diş eti dokusunun cerrahi olarak kaldırılması işlemidir.
Gingivoplasti : Dişetlerinde daha normal ve hizalı bir görünüm elde edebilmek için diş etrafındaki yumuşak dokunun yeniden şekillendirilmesidir. Genetik sebeplere, bir hastalığa ya da travmaya bağlı olarak deforme olmuş diş eti dokusunu tedavi etmede kullanılır. Kozmetik sebeplerle de kullanılabilir. İşlem, diş etlerine daha doğal bir görünüm verir ve sıklıkla gingivectomi ya da yumuşak-doku eklenmesi sırasında uygulanır.
Kuron boyu uzatma ile beraber bazen kemik dokusuna da işlem gerekir, dişi destekleyen sert dokuları (kemikleri) yeniden şekillendirmek gerekir. Kuron boyu uzatma ya da dişeti cerrahisi gibi bazı diş eti cerrahileri ile beraber uygulanabilir. Örneğin dişeti cerrahisi geçiren bir hasta periodontal bir hastalığa bağlı olarak bir miktar kemik kaybına uğramış olabilir. Dişi destekleyen kemik, dişeti cerrahisinin sonlarına doğru diş eti tekrar yapıştırılmadan önce, yeniden şekillendirilebilir. Eğer çok fazla kemik kaybı gerçekleşmişse, dişin çekimi gerekebilir.